Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Legkrémesebb fagylalt - így csináld!

2020.01.29

Ha a legegyszerűbb, és mégis a legnagyszerűbb megoldást keressük a fagylalt gép segítségével készíthető fagyikhoz, akkor így járjunk el!

Keverjünk ki 5 tojássárgáját amihez egy fél pohár cukrot adagoljunk. A cukor feloldását követően adjunk hozzá egy fél bögre tej és fél bögre tejszín keverékét, tehát egy bögre adalékot. Ügyeljünk rá, hogy a hozzáadás során folyamatosan kevergessük, így sem a kicsapódásra, sem a lerakódásra nincs esély. Közben kis lángon kissé melegítsük, ameddig forrni nem kezd. Az első buborékoknál zárjuk el a tüzet, és kezdjük ízesíteni. A leggyakoribb a vanília adagolása, de ízesíthetjük levendulával, mentával, bazsalikommal, vagy akármilyen gyümölcs adalékkal is.

2-3 hűtés után az így kapott fagyi alapot fagylalt gép segítségével átdolgozzuk. Ha nem áll rendelkezésünkre fagylaltgép, öntsük a fagyialapot egy lapos edénybe, majd háromnegyed órára tegyük fagyasztóba. Ennyi idő alatt kissé megdermed, de mégsem fagy meg teljesen, így villával át tudjuk keverni. Ezt követően ismét pihentetjük-keverjük-pihentetjük-keverjük. A jégkristályokat feltörve részben megközelíthetjük a fagylaltgéppel elérhető krémességet.